Winterbanden

Nederland behoort niet tot de landen waar het wettelijk verplicht is om op winterbanden te rijden tijdens de koude maanden. Echter is het raadzaam om dit wel te doen. Het is niet alleen makkelijk mocht u onverwachts naar het buitenland moeten met uw auto, het zorgt tevens voor een veiligere situatie op de weg voor zowel u als uw medeweggebruikers. Wanneer banden zijn aangepast aan de heersende weersomstandigheden zullen deze tevens minder slijten en dus langer meegaan. Winterbanden zijn voorzien van zacht rubber en een aangepast profiel om zo meer grip op de weg te geven. Zeker bij een nat of glad wegdek zorgen winterbanden voor meer beheersing over het voertuig ten opzichte van andere banden, waardoor gevaarlijke situaties voorkomen worden. Voor uw winterbanden kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade.

Waarom winterbanden?

Wanneer het einde van het jaar nadert is het raadzaam om op winterbanden te rijden. U bent zo voorbereid indien het weer onverwachts omslaat. Ook bent u beter bestand tegen eventuele nachtvorst. De winterbanden laten het voertuig beter en veiliger presteren in de winterperiode en bij lage temperaturen. Een besneeuwd of glad wegdek kan voorzichtig overbrugd worden.

Wanneer heb ik winterbanden nodig?

Het perfecte moment om over te stappen naar winterbanden is als de temperaturen voor een langere periode onder de 7 graden duiken. Wanneer deze temperatuur is bereikt is de kans op (nacht)vorst erg groot en kunt u het beste goed voorbereid zijn. Het profiel van winterbanden in combinatie met het zachte rubber zorgt voor meer grip op glad wegdek. Daarnaast presteren winterbanden in het algemeen beter in winteromstandigheden dan elke andere band, waardoor ze minder slijten en voor minder gevaarlijke situaties zorgen. Voor uw wissel van zomer- naar winterbanden kunt u bij ons terecht. Voordat we de banden plaatsen meten we altijd de profieldiepte van uw banden op. Met oog op de veiligheid is wettelijk bepaald dat deze niet minder mag zijn dan 1,6 millimeter echter al bij 4 mm verliest een winterband zijn speciale functie. Mocht het profiel verder versleten zijn dan geven de banden onvoldoende grip en dienen ze vervangen te worden.

Afspraak maken met professionals

Om slijtage van uw banden en velgen tegen te gaan en ten behoeve van de algemene veiligheid op de weg, dient een wissel naar winterbanden goed uitgevoerd te worden. De banden dienen vooraf gecontroleerd te worden en ook de bevestigingswijze is belangrijk. Voor professionele service kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade. Wij zijn CarProf, dus uw auto wordt onder handen genomen door opgeleide professionals die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Zij staan klaar om u te helpen en uw eventuele vragen te beantwoorden. Wilt u een afspraak maken? Doe dit online via onze afspraakplanner of bel ons op 045-5460500