Verkoop in consignatie


Carprof Janssen Kerkrade biedt u de mogelijkheid uw auto in de vorm van 
consignatie te verkopen. Een consignatie verkoop van een auto kan een interessante manier zijn om uw auto te verkopen. 
Als u uw auto inruilt of verkoopt aan handelaren krijgt u meestal een lagere prijs voor de auto. 
In tegenstelling tot een verkoop aan een particulier of een zakelijke eindgebruiker.

 

Het verkopen van een auto brengt veel handelingen met zich mee en is niet altijd even gemakkelijk. Door de jarenlange ervaring in de automotive branche, een groot netwerk en de mogelijkheid tot het bieden van inruil, garantie en financiering op particuliere auto’s is Carprof Janssen Kerkrade prima in staat uw auto te verkopen. 
Deze vorm van verkoop doen wij al ruim 40 jaar naar tevredenheid van vele klanten.Werkwijze

Als u uw auto bij Carprof Janssen Kerkrade in consignatie wilt plaatsen krijgt de auto een plaats in onze showroom / verwarmde stalling waar uw auto gezien wordt door vele potentiële klanten.

 

Uiteraard wordt uw auto grondig schoongemaakt, gepoetst en krijgt een technische inspectie zodat de auto er perfect bij staat. Kleine reparaties kunnen eventueel in opdracht voor u worden uitgevoerd. Daarna wordt de auto professioneel gefotografeerd, op onze website geplaatst en meegenomen in onze advertentiecampagnes. 
Uw auto wordt geadverteerd op o.a. Autotrack.nl, Gaspedaal.nl, Carprof.nl, Autotrader.nl, Autowereld.nl, limburgmobiel.nl, marktplaats.nl


Daarnaast wordt de auto actief gepromoot op de social media Facebook en Google+. In samenspraak met u zal er een verkoopprijs bepaald worden. Wij zullen u daarover adviseren op basis van een auto taxatie en verkennend marktonderzoek.


Uw voordelen

Professionele fotoreportage en voorafgaande een uitgebreide poetsbeurt zullen bijdragen aan de verkoopbaarheid. Geen vreemde mensen aan uw deur. Veel potentiële kopers zullen een auto liever niet bij een particulier willen kopen vanwege risico’s die daar aan verbonden zijn (garantie etc.)


Kosten

De kosten die wij in rekening brengen voor onze consignatie verkoop service zijn als volgt opgebouwd. Voor het in de verkoop zetten van uw auto rekenen wij opstartkosten.
Deze kosten zijn opgebouwd uit de volgende componenten:
- Reinigen en poetsen (eenmalig €150,- indien noodzakelijk)
- Technische inspectie (eenmalig €65,-)
- Advertentiekosten (€25,- per maand)
- Uitgebreide fotoreportage (eenmalig €65,-)

Bij het tot stand komen van een succesvolle verkoop rekenen wij een verkoopfee van 8% van de verkoopprijs excl. BTW met een minimum van €400,-.  De opstartkosten en de verkoopfee worden na verkoop van uw auto in rekening gebracht en verrekend met het uit te betalen bedrag.
De kosten voor het tussentijds uit de verkoop halen van de auto is gelijk aan de stallingskosten per maand.
Alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW