Uitlaat vervangen

Onder elk gemotoriseerd voertuig zit een uitlaat. Dit is een deel van de verbrandingsmotor en zorgt dat de uitlaatgassen afgevoerd worden. Tevens zorgt de uitlaat voor de demping van het geluid en het bewerken van restgassen in de katalysator. Wanneer de uitlaat niet in orde is, dient deze gerepareerd of vervangen te worden. Doet u dit niet, dan gaat uw volgende APK waarschijnlijk een dure grap worden.

Vervangen van de uitlaat

Het uitlaatsysteem heeft veel te lijden: water, condens, roest en extreem hete uitlaatgassen. Er kan daarom zomaar een lekkage aan de pijp of schade aan de filters ontstaan. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor het milieu en het vermogen van de motor. De condens kan er op den duur voor zorgen dat de pijp gaat roesten en lekken. Als dit gebeurd is dit te horen aan het geluid. Probeer dit te voorkomen door het tijdig repareren of vervangen van de uitlaat van uw voertuig.

Onderdelen van de uitlaat vervangen

De uitlaat bestaat uit verschillende onderdelen. In de meeste gevallen dient alleen één onderdeel van de uitlaat vervangen te worden. Maar er zijn ook situaties waarin de hele uitlaat vernieuwd moet worden. Bij benzineauto’s worden de uitlaatgassen gereinigd door de katalysator. Zo worden de gassen omgezet in minder schadelijke stoffen. De uitstoot van een diesel wordt daarentegen gereinigd door van een roetfilter. Als deze defecten tonen heeft dit mogelijk gevolgen voor het milieu. In zo’n geval kan CarProf een viergasmeting, roetmeting en/of visuele inspectie uitvoeren om te bepalen waar precies het probleem zit en wat de beste oplossing is om het te verhelpen.

Contact opnemen?

Wenst u de uitlaat van uw voertuig te vervangen? Vertrouwt u een geluid niet en wilt u de katalysator of roetfilter laten controleren? Bij CarProf helpen wij u verder! Wilt u meer informatie over het controleren van uw uitlaat of maakt u liever direct een afspraak? Plan dan online een afspraak in of bel on op 045-5460500. Wij zijn ook per e-mail bereikbaar via info@janssen-kerkrade.nl.