Ruitschade

Ruitschade. Het overkomt de beste. U bent aan het rijden op de snelweg en u hoort een plotselinge harde tik op uw voorruit. Even schrikken, maar er lijkt niks aan de hand te zijn. Even later kijkt u nog eens goed naar uw voorruit en ziet u dat er een klein pitje of sterretje zit die u eerder niet zag. Toch geraakt door een opspringend steentje tijdens het rijden, dus. Gelukkig is hier wel iets aan te doen.

Wat te doen bij ruitschade?

Zodra u enige vorm van ruitschade hebt kunt u bij ons terecht. Het is immers slecht om rond te blijven rijden met een sterretje, hoe klein deze ook is. Bij een plotseling temperatuurverschil kan het kleine onschuldige sterretje zomaar groter worden en lange barsten vormen op uw ruit. Dit verstoort het zicht op de weg en is daarom gevaarlijk en wettelijk niet toegestaan. U kunt daarom het beste gelijk iets aan een sterretje laten doen, om erger te voorkomen.

Ruitschade: repareren of vervangen?

Om voor reparatie in aanmerking te komen mag het sterretje niet groter zijn dan een 2 euro muntstuk. Als het sterretje kleiner is kan deze gerepareerd worden. De ruit wordt dan weer op originele sterkte teruggebracht en de plek is niet of nauwelijks meer zichtbaar. Echter, wanneer het sterretje groter is dan het muntstuk of wanneer er barsten zijn gevormd, dan zal de ruit vervangen moeten worden. U heeft dan de keuze tussen een originele ruit of een imitatieruit. Het resultaat is met elkaar vergelijkbaar, maar het verschil zit in de prijs. U kiest zelf welke oplossing u toe wilt laten passen.

Verzekering

Wanneer u uw ruitschade bij ons laat repareren, regelen wij de administratieve afhandeling voor u. Voor ruitherstel hebben wij contractuele afspraken met onder andere de verzekeraars: Achmea, Interpolis, GlasGarant verzekeraars, Aegon en Noordhollandsche.

Afspraak maken?

Heeft uw auto ruitschade en wilt u deze laten repareren of vervangen? Wij verzorgen dit graag voor u, inclusief de afhandeling met uw verzekering. Maak een afspraak via onze online afspraakplanner, bel ons op 045-5460500, of stuur een e-mail naar p.gortzen@janssen-kerkrade.nl.