Distributieriem vervangen

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in de motor van een voertuig. In de motor zitten twee draaiende delen: de nokkenas en de krukas. Aan het uiteinde van de krukas zit een tandwiel wat meedraait. Aan dit tandwiel zit de distributieriem (of distributieketting, in sommige gevallen) bevestigd. De distributieriem zit op zijn beurt weer bevestigd aan een tandwiel die aan de nokkenas vast zit. Zodra de krukas draait, gaat de nokkenas (doormiddel van de distributieriem) meedraaien. Dit zorgt voor de aandrijving van de auto. Echter kan alles kapot. Als de distributieriem breekt veroorzaakt hij veel schade. Laat daarom uw distributieriem op tijd vervangen in onze autogarage in Kerkrade om ernstige slijtage te vermijden.

Distributieriem vervangen: waarom?

De vervanging van de distributieriem is een dure grap. Sterker nog, het zou zomaar kunnen oplopen tot één van de duurste onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. Bij geavanceerde motoren die veelal geïnstalleerd zijn in moderne auto’s moeten vaak aanvullende onderdelen vervangen worden. De termijn waarin uw distributieriem vervangen dient te worden wordt voorgeschreven door de fabrikant. Het hangt af van de hoeveelheid afgelegde kilometers en de leeftijd van het voertuig. Zo kan de fabrikant voorschrijven dat de distributieriem om de zoveel jaar moet worden vervangen of na elk x-aantal kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerste aan bod komt.

Hoe vervangt CarProf de distributieriem?

Voor vervanging van uw distributieriem kunt u terecht bij Autogarage Janssen in Kerkrade. Wij werken uitsluitend met geschoolde CarProf monteurs, die uw auto zorgvuldig voorzien van een nieuw exemplaar. Een distributieriem die goed is gemonteerd, kan zonder problemen 100.000 kilometer meegaan. Echter blijft het een kwetsbaar onderdeel in de motor. Een distributieriem die niet correct vervangen is, kan daarom voortijdig falen en voor hoge kosten zorgen. De riem wordt door onze monteurs in Kerkrade exact volgens de voorschriften gemonteerd.

Wij zijn u van dienst

Voor meer informatie over het vervangen van uw distributieriem of de kosten kunt u ons altijd bereiken. Ook voor het maken van een afspraak in Kerkrade. Gebruik onze online afspraakplanner, neem telefonisch contact op via 045-5460500 of vul het contactformulier in.