Bandenwissel

Elk voertuig is twee keer per jaar toe aan een bandenwissel. Vóór en na de winter. Wanneer de wintermaanden er aan komen is het immers aan te raden om op winterbanden te rijden. Zo weet u dat u bent voorbereid mochten de winterse weersomstandigheden onverwachts ineens toeslaan. Winterbanden zorgen ervoor dat het voertuig beter bestemd is tegen de winterperiode en presteren beter bij lage temperaturen. Tevens geeft het profiel van winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek. Wanneer de winter weer achter ons ligt is het tijd voor een bandenwissel en mogen de zomerbanden weer worden teruggezet. De rubbersamenstelling van deze banden zorgt ervoor dat ze hogere temperaturen kunnen verduren en leveren betere prestaties in deze periode van het jaar.

Meer comfort met tijdige bandenwissel

Wanneer de temperaturen onder de 7 graden duiken wordt het tijd om de winterbanden tevoorschijn te halen. Winterbanden hebben door het profiel en zachte rubber meer grip op de weg, met name bij een glad wegdek is dit belangrijk.Winterbanden presteren beter dan zomerbanden in winteromstandigheden.


Zodra de temperatuur weer boven de 7 graden uit komt na de winter vindt weer een bandenwissel plaats. De winterbanden maken ruimte voor de zomerbanden.

De remweg van de auto wordt bij warme temperaturen korter op zomerbanden. Winterbanden slijten sneller in warm weer door het zachte rubber, zomerbanden zijn hier beter tegen bestemd.Door het verschil in profiel maken de zomerbanden bij het rijden minder geluid dan winterbanden.

Bandenwissel service

U kunt bij ons terecht voor een goede en betrouwbare bandenwissel van zomer- naar winterbanden en andersom. Voor het plaatsen meten wij de profieldiepte van uw banden. Volgens de wet mag deze niet minder dan 1,6 millimeter zijn om onvoldoende grip op de weg te voorkomen. Is dit wel het geval, dan zijn de banden aan vervanging toe.

Afspraak maken met professionals

Een goed uitgevoerde bandenwissel is van belang ten behoeve van veiligheid en om slijtage van uw banden en velgen tegen te gaan. U kunt terecht bij Autogarage Janssen voor professionele service. Wij werken samen met CarProf, dus al onze medewerkers zijn gericht opgeleid en zijn altijd op de hoogte van wat er speelt in de branche. Zij staan klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden. Voor het maken van een afspraak kunt u onze afspraakplanner gebruiken, ons bellen op 045-5460500 of ons contactformulier invullen.