Autobanden

Elke individuele auto heeft veel verschillen, maar alle auto’s hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal vier wielen met banden. Deze auto banden worden constant belast en door de vele afgelegde kilometers, het regelmatige gebruik van de rem en de nét iets te hard genomen verkeersdrempels. Op den duur gaan banden slijten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch worden de banden nog wel eens vergeten door de eigenaar. Het is belangrijk om regelmatig het profiel te controleren op voldoende diepte en de hardheid van de banden te checken. Een auto band die niet hard genoeg is zal eerder slijten en vermindert het rijcomfort aanzienlijk. Een versleten profiel zorgt voor minder grip op de weg en een langere remweg; dus een vergroot gevarenrisico! Mede daarom is het raadzaam om de banden regelmatig te (laten) controleren en tijdig te vervangen. Daarnaast is ook de wissel tussen zomer- en winterbanden een jaarlijkse bijkomstigheid.

Nieuwe auto banden

Wanneer uw banden versleten zijn is uw auto toe aan nieuwe varianten. U kunt bij ons terecht voor nieuwe auto banden, inclusief montage. In onze garage bevindt zich een CarProf werkplaats, waar ervaren en doorgaans opgeleide vakmannen onderhoud en reparaties kunnen doen aan vrijwel alle automerken. Blijf niet rondrijden op uw versleten banden, maar stuur uw auto richting onze garage en profiteer van onze gastvrijheid en hoogwaardige kwaliteit.

Zomer en winter banden

Het afwisselen tussen zomer en winter banden is voor de meesten een tweejaarlijkse bezigheid. Hoewel het in Nederland (in tegenstelling tot de meeste andere landen) niet wettelijk verplicht is om op seizoensgebonden auto banden te rijden, is het raadzaam om dit wel te doen. Het draagt bij aan de veiligheid van u en uw medeweggebruikers. Daarnaast slijten uw banden minder snel omdat deze aangepast zijn aan de omstandigheden. Door het zachte rubber en het aangepaste profiel hebben winter banden meer grip op de weg bij koude omstandigheden en een eventueel glad wegdek. Echter is dit zachte rubber gevoelig voor smelten in hoge temperaturen, waardoor zomer banden beter presteren in de warme tijd van het jaar. Tevens wordt de remweg op heet asfalt korter en maken zomer banden minder geluid bij het rijden. Voor uw tweejaarlijkse wissel kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade.

Maak een afspraak

Is uw auto toe aan nieuwe banden of zit de seizoenswissel er weer aan te komen? Wij voorzien u graag van uitmuntende service, gastvrijheid en een kopje koffie. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen via 045-5460500, of maak gebruik van onze handige online planner. Tot snel!