Airco onderhoud

De airco is een stukje luxe in de auto waar we allemaal veel gebruik van maken, met name in de warme zomermaanden. Het zorgt voor veel gemak en comfort. Echter moet een airco, net zoals elk ander stuk techniek, regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat deze stuk gaat en tegen een hoge prijs gerepareerd moet worden.

Airco onderhoud
Het is raadzaam om een airco jaarlijks na te laten kijken en bij te laten vullen. Wanneer u dit doet zult u lang plezier hebben van uw airco. De mate van gebruik maakt niet uit; ook een airco die weinig aan staat dient periodiek gecontroleerd te worden. Onderhoud is immers goedkoper dan repareren of vervangen. Bij elke controle dient u na te vragen of ook het koudemiddel bijgevuld wordt. Een airco die droogloopt gaat immers stuk en naast het ongemak van een kapotte airco, werkt dit ook nadelig op het brandstofgebruik. Wanneer uw auto een grote beurt krijgt, laat dan ook de pollenfilters en/of interieurfilters vervangen.

Tips voor airco gebruik
Om een airco zo lang mogelijk werkend te houden kunt u, naast regelmatig onderhoud en bijvullen, zelf ook wat doen:

Zet de airco altijd een kwartiertje voor aankomst uit. Op deze manier heeft de verdamper voldoende tijd om te drogen van al het condens. Als dit niet gebeurt kunnen op den duur bacteriƫn en schimmels gaan ontstaan.Gebruik de airco ook af en toe in de winter, om hem actief te houden. Sterker nog: wanneer het buiten regent of sneeuw en u stapt nat in de auto, dan kan de airco op de recirculatiestand ervoor zorgen dat de natte lucht wordt afgevoerd. Daarna kan eventueel lekker de verwarming aan. Op deze manier beslaan de ruiten ook niet zo snel in de koude maanden.Parkeer de auto waar mogelijk altijd in de schaduw, zodat deze niet te veel opwarmt. Dat scheelt voor de airco weer hard werken met koelen. Staat de auto toch in de zon? Wacht dan even met de airco aanzetten en rij eerst een stukje met open ramen. Zodra de ergste hitte eruit is kan de airco verder koelen. Dit scheelt ook in brandstofverbruik.

Airco reparatie en onderhoud door professionals

AIs uw airco toe is aan onderhoud of dient deze vervangen of gerepareerd te worden? Dan kunt u terecht bij Carprof Janssen Kerkrade. U kunt bij ons online een  afspraak maken. Tevens zijn wij telefonisch beschikbaar op 045-5460500, of vul het contactformulier in.