Services

APK

Created with Sketch.

APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Als u een auto of ander voertuig bezit, is het belangrijk om te weten wanneer deze zijn APK keuring dient te krijgen. Indien uw voertuig APK-plichtig is, dan is het namelijk verboden om te rijden zonder geldige APK. Als u dit toch doet dan loopt u het risico op een grote boete. Bent u betrokken bij een ongeluk met een niet goedgekeurd voertuig, dan keert uw verzekeringsmaatschappij mogelijk geen geld uit. Daarom is het nuttig om op de hoogte te zijn en uw voertuig op tijd te laten keuren. Bij Autogarage Janssen in Kerkrade zijn wij aangesloten bij CarProf en kunnen wij u verzekeren van professionele service.

Wat gebeurt er tijdens een APK keuring?

Tijdens een APK check wordt uw auto professioneel getest op veiligheids- en milieu-eisen. Doormiddel van een lijst die wordt afgewerkt worden gebreken tijdig opgespoord om gevaarlijke verkeerssituaties en schade aan het milieu te voorkomen. Uw auto wordt grondig gecontroleerd tijdens de APK-keuring, maar u dient zelf tussen keuringen door ook op de hoogte te zijn van veiligheidsvoorschriften van uw voertuig en hieraan mee te werken. Door uw auto zelf goed te onderhouden zal deze langer meegaan en vermijdt u onnidige vervuiling of gevaarlijke situaties. Denk aan het tijdig wisselen van olie en het aanbrengen van een nieuw oliefilter.

APK check door CarProf in Kerkrade

Tijdens de keuring in Kerkrade worden alle cruciale punten nauwkeurig gecontroleerd volgens voorgeschreven citeria. Zo worden bijvoorbeeld de remmen gecontroleerd en wordt gekeken naar de uitstoot van schadelijke stoffen. Alle onderdelen dienen te voldoen aan de minimale eisen voor de verkeersveiligheid en uitstoot voor goedkeuring van uw voertuig.

VerlichtingWielenBandenStuurinrichtingCarrosserieWielophangingUitlaatVergrendelingVoorruitAutogordelsSpiegelsClaxonSchokdempers

Achteraf ontvangt u een volledig en officieel APK keuringsrapport. Mocht uw auto niet worden goedgekeurd, dan voorziet CarProf u van een overzicht van de resterende werkzaamheden om uw voertuig in orde te maken.

Afspraak maken?

Voor vragen of het maken van een afspraak met Autogarage Janssen in Kerkrade kunt u onze online afspraakplanner gebruiken. Tevens zijn wij telefonisch beschikbaar op 0031-(0)45-5460500, of vul het contactformulier in.

Airco onderhoud

Created with Sketch.

Airco

De airco is een stukje luxe in de auto waar we allemaal veel gebruik van maken, met name in de warme zomermaanden. Het zorgt voor veel gemak en comfort. Echter moet een airco, net zoals elk ander stuk techniek, regelmatig onderhouden worden om te voorkomen dat deze stuk gaat en tegen een hoge prijs gerepareerd moet worden.

Airco onderhoud
Het is raadzaam om een airco jaarlijks na te laten kijken en bij te laten vullen. Wanneer u dit doet zult u lang met uw airco doorkunnen. De mate van gebruik maakt niet uit; ook een airco die weinig aan staat dient periodiek gecontroleerd te worden. Onderhoud is immers goedkoper dan repareren of vervangen. Bij elke controle dient u na te vragen of ook het koudemiddel bijgevuld wordt. Een airco die droogloopt gaat immers stuk en naast het ongemak van een kapotte airco, werkt dit ook nadelig op het brandstofgebruik. Wanneer uw auto een grote beurt krijgt, laat dan ook de pollenfilters en/of interieurfilters vervangen.

Tips voor airco gebruik
Om een airco zo lang mogelijk werkend te houden kunt u, naast regelmatig onderhoud en bijvullen, zelf ook wat doen:

Zet de airco altijd een kwartiertje voor aankomst uit. Op deze manier heeft de verdamper voldoende tijd om te drogen van al het condens. Als dit niet gebeurt kunnen op ten duur bacteriën en schimmels gaan ontstaan.Gebruik de airco ook af en toe in de winter, om hem actief te houden. Sterker nog: wanneer het buiten regent of sneeuw en u stapt nat in de auto, dan kan de airco op de recirculatiestand ervoor zorgen dat de natte lucht wordt afgevoerd. Daarna kan eventueel lekker de verwarming aan. Op deze manier beslaan de ruiten ook niet zo snel in de koude maanden.Parkeer de auto waar mogelijk altijd in de schaduw, zodat deze niet te veel opwarmt. Dat scheelt voor de airco weer hard werken met koelen. Staat de auto toch in de zon? Wacht dan even met de airco aanzetten en rij eerst een stukje met open ramen. Zodra de ergste hitte eruit is kan de airco verder koelen. Dit scheelt ook in brandstofverbruik.

Airco reparatie en onderhoud door professionals
AIs uw airco toe aan onderhoud of dient deze vervangen of gerepareerd te worden? Dan kunt u terecht bij Carprof Janssen Kerkrade. Wij werken samen met CarProf en kunnen u garanderen van een kwalitatieve topservice. U kunt bij ons online een  afspraak maken. Tevens zijn wij telefonisch beschikbaar op
0031-(0)45-5460500, of vul het contactformulier in.
Banden

Created with Sketch.

Elke individuele auto heeft veel verschillen, maar alle auto’s hebben één ding gemeen: ze hebben allemaal vier wielen met banden. Deze auto banden worden constant belast en door de vele afgelegde kilometers, het regelmatige gebruik van de rem en de nét iets te hard genomen verkeersdrempels. Op ten duur gaan banden slijten. Dit lijkt vanzelfsprekend, maar toch worden de banden nog wel eens vergeten door de eigenaar. Het is belangrijk om regelmatig het profiel te controleren op voldoende diepte en de hardheid van de banden te checken. Een auto band die niet hard genoeg is zal eerder slijten en vermindert het rijcomfort aanzienlijk. Een versleten profiel zorgt voor minder grip op de weg en een langere remweg; dus een vergroot gevarenrisico! Mede daarom is het raadzaam om de banden regelmatig te (laten) controleren en tijdig te vervangen. Daarnaast is ook de wissel tussen zomer- en winterbanden een jaarlijkse bijkomstigheid.

Nieuwe auto banden

Wanneer uw banden versleten zijn is uw auto toe aan nieuwe varianten. U kunt bij ons terecht voor nieuwe auto banden, inclusief montage. In onze garage bevindt zich een CarProf werkplaats, waar ervaren en doorgaans opgeleide vakmannen onderhoud en reparaties kunnen doen aan vrijwel alle automerken. Blijf niet rondrijden op uw versleten banden, maar stuur uw auto richting onze garage en profiteer van onze gastvrijheid en hoogwaardige kwaliteit.

Zomer en winter banden

Het afwisselen tussen zomer en winter banden is voor de meesten een tweejaarlijkse bezigheid. Hoewel het in Nederland (in tegenstelling tot de meeste andere landen) niet wettelijk verplicht is om op seizoensgebonden auto banden te rijden, is het raadzaam om dit wel te doen. Het draagt bij aan de veiligheid van u en uw medeweggebruikers. Daarnaast slijten uw banden minder snel omdat deze aangepast zijn aan de omstandigheden. Door het zachte rubber en het aangepaste profiel hebben winter banden meer grip op de weg bij koude omstandigheden en een eventueel glad wegdek. Echter is dit zachte rubber gevoelig voor smelten in hoge temperaturen, waardoor zomer banden beter presteren in de warme tijd van het jaar. Tevens wordt de remweg op heet afvalt korter en maken zomer banden minder geluid bij het rijden. Voor uw tweejaarlijkse wissel kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade.

Maak een afspraak

Is uw auto toe aan nieuwe banden of zit de seizoenswissel er weer aan te komen? Wij voorzien u graag van uitmuntende service, gastvrijheid en een kopje koffie. Voor het maken van een afspraak kunt u ons bellen via 031-(0)45-5460500, of maak gebruik van onze handige online planner. Tot snel!

Bandenwissel

Created with Sketch.

Elk voertuig is twee keer per jaar toe aan een bandenwissel. Vóór en na de winter. Wanneer de wintermaanden er aan komen is het immers aan te raden om op winterbanden te rijden. Zo weet u dat u bent voorbereid mochten de winterse weersomstandigheden onverwachts ineens toeslaan. Winterbanden zorgen ervoor dat het voertuig beter bestemd is tegen de winterperiode en presteren beter bij lage temperaturen. Tevens geeft het profiel van winterbanden meer grip op een besneeuwd of nat wegdek. Wanneer de winter weer achter ons ligt is het tijd voor een bandenwissel en mogen de zomerbanden weer worden teruggezet. De rubbersamenstelling van deze banden zorgt ervoor dat ze hogere temperaturen kunnen verduren en leveren betere prestaties in deze periode van het jaar.

Meer comfort met tijdige bandenwissel

Wanneer de temperaturen onder de 7 graden duiken wordt het tijd om de winterbanden tevoorschijn te halen. Winterbanden hebben door het profiel en zachte rubber meer grip op de weg, met name bij een glad wegdek is dit belangrijk.Winterbanden presteren beter dan zomerbanden in winteromstandigheden.


Zodra de temperatuur weer boven de 7 graden uit komt na de winter vindt weer een bandenwissel plaats. De winterbanden maken ruimte voor de zomerbanden.

De remweg van de auto wordt bij warme temperaturen korter op zomerbanden. Winterbanden slijten sneller in warm weer door het zachte rubber, zomerbanden zijn hier beter tegen bestemd.Door het verschil in profiel maken de zomerbanden bij het rijden minder geluid dan winterbanden.

Bandenwissel service

U kunt bij ons terecht voor een goede en betrouwbare bandenwissel van zomer- naar winterbanden en andersom. Voor het plaatsen meten wij de profieldiepte van uw banden. Volgens de wet mag deze niet minder dan 1,6 millimeter zijn om onvoldoende grip op de weg te voorkomen. Is dit wel het geval, dan zijn de banden aan vervanging toe.

Afspraak maken met professionals

Een goed uitgevoerde bandenwissel is van belang ten behoeve van veiligheid en om slijtage van uw banden en velgen tegen te gaan. U kunt terecht bij Autogarage Janssen voor professionele service. Wij werken samen met CarProf, dus al onze medewerkers zijn gericht opgeleid en zijn altijd op de hoogte van wat er speelt in de branche. Zij staan klaar om u te helpen en al uw vragen te beantwoorden. Voor het maken van een afspraak kunt u onze afspraakplanner gebruiken, ons bellen op 0031-(0)45-5460500 of ons contactformulier invullen.

Distributieriem vervangen

Created with Sketch.

De distributieriem is een belangrijk onderdeel in de motor van een voertuig. In de motor zitten twee draaiende delen: de nokkenas en de krukas. Aan het uiteinde van de krukas zit een tandwiel wat meedraait. Aan dit tandwiel zit de distributieriem (of distributieketting, in sommige gevallen) bevestigd. De distributieriem zit op zijn beurt weer bevestigd aan een tandwiel die aan de nokkenas vast zit. Zodra de krukas draait, gaat de nokkenas (doormiddel van de distributieriem) meedraaien. Dit zorgt voor de aandrijving van de auto. Echter kan alles kapot. Als de distributieriem breekt veroorzaakt hij veel schade. Laat daarom uw distributieriem op tijd vervangen in onze autogarage in Kerkrade om ernstige slijtage te vermijden.

Distributieriem vervangen: waarom?

De vervanging van de distributieriem is een dure grap. Sterker nog, het zou zomaar kunnen oplopen tot één van de duurste onderhoudswerkzaamheden aan uw auto. Bij geavanceerde motoren die veelal geïnstalleerd zijn in moderne auto’s moeten vaak aanvullende onderdelen vervangen worden. De termijn waarin uw distributieriem vervangen dient te worden wordt voorgeschreven door de fabrikant. Het hangt af van de hoeveelheid afgelegde kilometers en de leeftijd van het voertuig. Zo kan de voorgeschreven zijn dat de distributieriem om de zoveel jaar moet worden vervangen of na elk x-aantal kilometer. Dit is afhankelijk van wat het eerste aan bod komt.

Hoe vervangt CarProf de distributieriem?

Voor vervanging van uw distributieriem kunt u terecht bij Autogarage Janssen in Kerkrade. Wij werken uitsluitend met geschoolde CarProf monteurs, die uw auto zorgvuldig voorzien van een nieuw exemplaar. Een distributieriem die goed is gemonteerd, kan zonder problemen 100.000 kilometer meegaan. Echter blijft het een kwetsbaar onderdeel in de motor. Een distributieriem die niet correct vervangen is, kan daarom voortijdig falen en voor hoge kosten zorgen. De riem wordt door onze monteurs in Kerkrade exact volgens de voorschriften gemonteerd.

Wij zijn u van dienst

Voor meer informatie over het vervangen van uw distributieriem of de kosten kunt u ons altijd bereiken. Ook voor het maken van een afspraak in Kerkrade. Gebruik onze online afspraakplanner, neem telefonisch contact op via 0031-(0)45-5460500) of vul het contactformulier in.

Grote beurt

Created with Sketch.

Is uw voertuig toe aan een grote beurt? Periodieke controles zijn essentieel als u een trotse eigenaar bent van uw eigen auto of voertuig. Het is immers techniek die een hoop bewegende en draaiende onderdelen bevat die elk een eigen onderhoudstechniek vereisen. Het voertuig dient altijd voldoende vloeistoffen en oliën te bevatten en voor de algemene veiligheid dienen bepaalde cruciale onderdelen zoals de rem en verlichting regelmatig gecontroleerd te worden. Wanneer uw auto toe is aan een grote beurt hangt van veel dingen af. De kilometerstand, de leeftijd en het reeds uitgevoerde onderhoud. Daarnaast verschilt het ook per merk en voertuig. Elke auto hoort een onderhoudsboekje te hebben. Dit is een soort logboek waarin al het onderhoud wordt bijgehouden met werkzaamheden en data erbij. Op die manier ben je precies op de hoogte van wat er gedaan moet worden en wanneer.

Wat is een grote beurt?

Het is wettelijk verplicht om tijdig een APK uit te laten voeren. Daarentegen wordt u niet verplicht om ander onderhoud te doen. Toch adviseren wij iedereen om regelmatig een onderhoudsbeurt in te plannen. Dit zorgt er niet alleen voor dat de levensduur van uw voertuig verlengd wordt, het is ook een stukje (eigen) veiligheid. Daarnaast scheelt het u wellicht kosten bij de APK wanneer alle onderdelen van uw auto regelmatig gecontroleerd zijn en bijgehouden zijn. Het is raadzaam om uw voertuig jaarlijks een onderhoudsbeurt te geven. Hierbij kunt u afwisselen tussen een grote beurt en een kleine beurt. Zoals de naam impliceert is een grote beurt uitgebreider dan een kleine beurt. Er wordt niet alleen naar de meest essentiële punten gekeken, maar er worden ook andere taken meegenomen, zoals het bijvullen van bepaalde dingen en extra controles en vervangingen. De meest voorkomende werkzaamheden bij een grote beurt bestaan uit:

Algehele controle  |  Olie verversen  |  Oliefilter vervangen  |  Reservewiel controleren  |  Bandenspanning controleren  |  Verlichting controleren  |  Multiriem controleren  |  Ruitenwisser vloeistof bijvullen  |  Koelvloeistof bijvullen  |  Remolie controleren  |  Stuurolie peilen  |  Brandstoffilter vervangen  |  Interieurfilter vervangen  |  Bougies vervangen (benzine)

Grote beurt door professionals

Autogarage Janssen in Kerkrade is een CarProf specialist. Een professioneel bedrijf met goed opgeleide vakmensen die beschikken over de benodigde kennis en ervaring. Er wordt uitsluitend gewerkt met moderne A-merk onderdelen en wordt gewerkt volgens fabrieksvoorschrift. Wilt u een afspraak maken voor een grote beurt? Maak online een afspraak, bel (0)45-5460500, of stuur een e-mail naar info@janssen-kerkrade.nl.

Kleine beurt

Created with Sketch.

Techniek heeft altijd onderhoud nodig. Zeker in het geval van een auto, waarbij veel bewegende delen in de motor zitten. Periodiek onderhoud is daarom is daarom essentieel voor uw eigen veiligheid (en die van uw medeweggebruikers) en tevens voor de levensduur van uw voertuig. Ons advies is om afwisselend een grote beurt en een kleine beurt uit te laten voeren. Anders dan de APK, is de kleine beurt niet wettelijk verplicht. Echter raden wij wel aan dit jaarlijks te doen. De precieze specificaties betreft de onderhoudsfrequentie verschilt per voertuig en zijn te vinden in het onderhoudsboekje van uw auto.

Werkzaamheden kleine beurt

Tijdens een kleine onderhoudsbeurt wordt uw auto geïnspecteerd en gecontroleerd op een aantal essentiële punten. Zo wordt er onder andere gekeken naar de bandenspanning, verlichting, en het peil van oliën en vloeistoffen waaronder de koelvloeistof, remolie, stuurolie en ruitenwisservloeistof. Deze worden bijgevuld waar nodig. Alle vitale functies en onderdelen van uw auto worden zorgvuldig nagelopen. Mocht er sprake zijn van gebreken die buiten de werkzaamheden van de kleine beurt vallen, dan worden deze (na in overleg met u) eventueel hersteld. Een overzicht van de meest voorkomende werkzaamheden tijdens een kleine onderhoudsbeurt:

Algehele controle  |  Olie verversen  |  Reservewiel controleren  |  Bandenspanning controleren  |  Verlichting controleren  |  Multiriem controleren  |  Ruitenwisser vloeistof bijvullen  |  Koelvloeistof bijvullen |  Remolie controleren  |  Stuurolie peilen

Kleine beurt door CarProf

Bij Carprof Janssen Kerkrade werken alleen specialisten. Deze vakmensen beschikken over de kennis, gereedschap en originele onderdelen die nodig zijn om de kleine beurt van uw auto zo efficiënt mogelijk uit te voeren. CarProf maakt geen onderscheid tussen merken en onderhoudt graag elke auto. Bij onderhoudsbeurten wordt uitsluitend gebruik gemaakt van A-merk onderdelen. Tevens zijn de CarProf monteurs stuk voor stuk goed opgeleid en altijd up to date over de laatste nieuwtjes. De kleine beurt wordt bij CarProf in Kerkrade altijd volgens fabrieksvoorschrift uitgevoerd en zonder sporen achter te laten in uw auto.

Afspraak maken?

Wilt u een kleine beurt laten uitvoeren door onze ervaren monteurs? Maak online een afspraak of neem contact op via (0)45-5460500 of info@janssen-kerkrade.nl.Ruitschade

Created with Sketch.

Ruitschade. Het overkomt de beste. U bent aan het rijden op de snelweg en u hoort een plotselinge harde tik op uw voorruit. Even schrikken, maar er lijkt niks aan de hand te zijn. Even later kijkt u nog eens goed naar uw voorruit en ziet u dat er een klein pitje of sterretje zit die u eerder niet zag. Toch geraakt door een opspringend steentje tijdens het rijden, dus. Gelukkig is hier wel iets aan te doen.

Wat te doen bij ruitschade?

Zodra u enige vorm van ruitschade hebt kunt u bij ons terecht. Het is immers slecht om rond te blijven rijden met een sterretje, hoe klein deze ook is. Bij een plotseling temperatuurverschil kan het kleine onschuldige sterretje zomaar groter worden en lange barsten vormen op uw ruit. Dit verstoort het zicht op de weg en is daarom gevaarlijk en illegaal. U kunt daarom het beste gelijk iets aan een sterretje laten doen, om erger te voorkomen.

Ruitschade: repareren of vervangen?

Om voor reparatie in aanmerking te komen mag het sterretje niet groter zijn dan een 2 euro muntstuk. Als het sterretje kleiner is kan deze gerepareerd worden. De ruit wordt dan weer op originele sterkte teruggebracht en de plek is niet of nauwelijks meer zichtbaar. Echter, wanneer het sterretje groter is dan het muntstuk of wanneer er barsten zijn gevormd, dan zal de ruit vervangen moeten worden. U heeft dan de keuze tussen een originele ruit of een imitatieruit. Het resultaat is met elkaar vergelijkbaar, maar het verschil zit in de prijs. U kiest zelf welke oplossing u toe wilt laten passen.

Verzekering

Wanneer u uw ruitschade bij ons laat repareren, regelen wij de administratieve afhandeling voor u. Voor ruitherstel hebben wij contractuele afspraken met onder andere de verzekeraars: Achmea, Interpolis, GlasGarant verzekeraars, Aegon en Noordhollandsche.

Afspraak maken?

Heeft uw auto ruitschade en wilt u deze laten repareren of vervangen? Wij verzorgen dit graag voor u, inclusief de afhandeling met uw verzekering. Maak een afspraak via onze online afspraakplanner, bel ons op (0)45-5460500, of stuur een e-mail naar info@janssen-kerkrade.nl.

Spotrepair

Created with Sketch.

Heeft u per ongeluk met de sleutel tegen het portier van de auto gekrast of heeft een grote hagelsteen een beschadigd plekje veroorzaakt? Spotrepair is de beste oplossing! Kleine beschadigingen aan uw auto kunnen snel en relatief goedkoop opgelost worden.

Wat is spotrepair?

Spotrepair is een snelle en eenvoudige oplossing bij kleine schade aan uw auto. Het type schade wat u oploopt als u bijvoorbeeld bent geraakt door een opgesprongen steentje, bij het te nauw nemen van een bocht of wanneer er takken op uw auto hebben gekrast. Spotrepair kan dan de beste oplossing zijn om uw kleine schade te repareren. Spotrepair is een manier van schade herstel waarbij plaatselijk kleine lakschades worden bijgespoten. Bumperschade door een parkeerfout en krassen door een kinderfietsje of vandalisme kunnen hiermee worden opgelost. Dit type lakschade wordt plaatselijk aangepakt en bijgespoten. Op die manier hoever er geen onderdelen zoals portieren en bumpers in zijn geheel opnieuw gespoten of vervangen te worden.

Toepassing

Dankzij deze techniek is het in veel gevallen mogelijk om een kleine lakbeschadiging aan uw auto, zoals gebruikskrassen, schaafkrassen en steenslag, te repareren zonder dat het gehele onderdeel gespoten hoeft te worden. We spreken van spotrepair indien het totaal te spuiten oppervlak niet groter is dan een A4-tje. Is het groter, dan spreken we van een deelreparatie. 
De toepassing van spotrepair is afhankelijk van:

- de staat van de lak;
- de ligging van het onderdeel;
- de grootte en diepte van de beschadiging;
- de kleur van het onderdeel.

Spotrepair vindt in de meeste gevallen plaats op verticale oppervlakten. Bumpers en portieren zien we het vaakst. Het is niet onmogelijk op een horizontale oppervlakte zoals bijvoorbeeld de motorkap, maar het is lastiger. Onze schademanager kan dit perfect beoordelen.

Spotrepair: snel, onzichtbaar en vriendelijk

Met de spotrepair techniek herstellen we snel en onzichtbaar. Bovendien verbruiken we minder lak. Uiteindelijk is deze reparatiemethode dus vriendelijker voor uw budget en het milieu. Elke gewenste lak kleur kunnen wij aanmaken met professionele spuitmaterialen van Sikkens Autolakken.

Wilt u een afspraak maken? 24/7 : afspraakplanner.

Uitdeuken zonder spuiten

Created with Sketch.

De innovatieve techniek uitdeuken zonder spuiten wordt toegepast bij het herstellen van diverse deukjes zonder lakschade als gevolg van bijvoorbeeld parkeer-, transport- en hagelschade. Het gaat hier meestal om deukjes ter grootte van een € 2,- muntstuk. Maar in de praktijk zien we dat grotere deuken kunnen meestal ook succesvol hersteld kunnen worden door middel van uitdeuken zonder spuiten. Het wordt ook wel uitdeuken zonder lakschade genoemd, omdat de afwezigheid van beschadigde lak een voorwaarde is voor de toepassing van deze techniek.

Nauwkeurig en zonder spuitwerk

Doordat bij een hagelschade er vaak tientallen (soms honderden) putjes in het plaatwerk zijn geslagen is het een tijdrovende en kostbare aangelegenheid om deze te repareren. Met speciaal gereedschap wordt door onze specialisten het deukje nauwkeurig terug gemasseerd. Hierbij wordt de lak niet aangetast. Er hoeft dus niet gespoten te worden. Daardoor repareren we sneller en goedkoper. Bovendien sparen we het milieu.

Wanneer is uitdeuken zonder spuiten mogelijk?

Uitdeuken zonder spuiten is een ideale oplossing om de deukjes van uw auto te herstellen. Echter kan deze fijne techniek helaas niet op elke deuk worden toegepast. Er zijn een aantal eisen waar het deukje aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor deze behandeling. De deuk moet onder andere:

via de achterzijde van het plaatwerk bereikbaar zijn;niet te scherp zijn;een lakschade bevatten;voldoende rek in het plaatwerk hebben;minimaal 3 cm van de zijkant van het plaatwerkdeel af zitten.

Aan de hand van deze punten kunnen wij kijken of uw deuk in aanmerking komt voor uitdeuken zonder spuiten.

Verzekering

Belangrijk om te weten is dat de meeste verzekeraars in Casco en WA+ polissen hagelschade dekken. Zijn er echter meer dan 10 hagelschade deukjes in uw auto, dan is het wellicht beter de schade via de verzekeraar af te handelen. Indien de schade gedekt wordt door uw verzekering, verzorgen wij de gehele administratieve afhandeling met de maatschappij. U heeft hier dan geen omkijken naar.

Gebruik maken van onze service?

Wilt u bij Autogarage Janssen in Kerkrade terecht voor uitdeuken zonder spuiten? Benieuwd of dat ontsierende deukje op uw portier hiervoor in aanmerking komt? Neem contact met ons op of maak eenvoudig direct een afspraak via onze online afspraakplanner.

Uitlaat vervangen

Created with Sketch.

Onder elk gemotoriseerd voertuig zit een uitlaat. Dit is een deel van de verbrandingsmotor en zorgt dat de uitlaatgassen afgevoerd worden. Tevens zorgt de uitlaat voor de demping van het geluid en het bewerken van restgassen in de katalysator. Wanneer de uitlaat niet in orde is, dient deze gerepareerd of vervangen te worden. Doet u dit niet, dan gaat uw volgende APK waarschijnlijk een dure grap worden.

Vervangen van de uitlaat

Het uitlaatsysteem heeft veel te lijden: water, condens, roest en extreem hete uitlaatgassen. Er kan daarom zomaar een lekkage aan de pijp of schade aan de filters ontstaan. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor het milieu en het vermogen van de motor. De condens kan er op ten duur voor zorgen dat de pijp gaat roesten en lekken. Als dit gebeurd is dit te horen aan het geluid. Probeer dit te voorkomen door het tijdig repareren of vervangen van de uitlaat van uw voertuig.

Onderdelen van de uitlaat vervangen

De uitlaat bestaat uit verschillende onderdelen. In de meeste gevallen dient alleen één onderdeel van de uitlaat vervangen te worden. Maar er zijn ook situaties waarin de hele uitlaat vernieuwd moet worden. Bij benzineauto’s worden de uitlaatgassen gereinigd door de katalysator. Zo worden de gassen omgezet in minder schadelijke stoffen. De uitstoot van een diesel wordt daarentegen gereinigd door van een roetfilter. Als deze defecten tonen heeft dit mogelijk gevolgen voor het milieu. In zo’n geval kan CarProf een viergasmeting, roetmeting en/of visuele inspectie uitvoeren om te bepalen waar precies het probleem zit en wat de beste oplossing is om het te verhelpen.

Contact opnemen?

Wenst u de uitlaat van uw voertuig te vervangen? Vertrouwt u een geluid niet en wilt u de katalysator of roetfilter laten controleren? Bij CarProf helpen wij u verder! Wilt u meer informatie over het controleren van uw uitlaat of maakt u liever direct een afspraak? Plan dan online een afspraak in of bel Autogarage Janssen op (0)45-5460500. Wij zijn ook per e-mail bereikbaar via info@janssen-kerkrade.nl.

Winterbanden

Created with Sketch.

Nederland behoort niet tot de landen waar het wettelijk verplicht is om op winterbanden te rijden tijdens de koude maanden. Echter is het raadzaam om dit wel te doen. Het is niet alleen makkelijk mocht u onverwachts naar het buitenland moeten met uw auto, het zorgt tevens voor een veiligere situatie op de weg voor zowel u als uw medeweggebruikers. Wanneer banden zijn aangepast aan de heersende weersomstandigheden zullen deze tevens minder slijten en dus langer meegaan. Winterbanden zijn voorzien van zacht rubber en een aangepast profiel om zo meer grip op de weg te geven. Zeker bij een nat of glad wegdek verzorgen winterbanden meer beheersing over het voertuig ten opzichte van andere banden, waardoor gevaarlijke situaties voorkomen worden. Voor uw winterbanden kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade.

Waarom winterbanden?

Wanneer het einde van het jaar nadert is het raadzaam om op winterbanden te rijden. U bent zo voorbereid indien het weer onverwachts omslaat. Ook bent u beter bestand tegen eventuele nachtvorst. De winterbanden laten het voertuig beter en veiliger presteren in de winterperiode en bij lage temperaturen. Een besneeuw of glad wegdek kan voorzichtig overbrugd worden.

Wanneer heb ik winterbanden nodig?

Het perfecte moment om over te stappen naar winterbanden is als de temperaturen voor een langere periode onder de 7 graden duiken. Wanneer deze temperatuur is bereikt is de kans op (nacht)vorst erg groot en kunt u het beste goed voorbereid zijn. Het profiel van winterbanden in combinatie met het zachte rubber zorgt voor meer grip op glad wegdek. Daarnaast presteren winterbanden in het algemeen beter in winteromstandigheden dan elke andere band, waardoor ze minder slijten en voor minder gevaarlijke situaties zorgen. Voor uw wissel van zomer- naar winterbanden kunt u bij ons terecht. Voordat we de banden plaatsen meten we altijd de profieldiepte van uw banden op. Met oog op de veiligheid is wettelijk bepaald dat deze niet minder mag zijn dan 1,6 millimeter. Mocht het profiel verder versleten zijn dan geven de banden onvoldoende grip en dienen ze vervangen te worden.

Afspraak maken met professionals

Om slijtage van uw banden en velgen tegen te gaan en ten behoeve van de algemene veiligheid op de weg, dient een wissel naar winterbanden goed uitgevoerd te worden. De banden dienen vooraf gecontroleerd te worden en ook de bevestigingswijze is belangrijk. Voor professionele service kunt u terecht bij onze garage in Kerkrade. We werken samen met CarProf, dus uw auto wordt onder handen genomen door opgeleide professionals die altijd op de hoogte zijn van de nieuwste technieken. Zij staan klaar om u te helpen en uw eventuele vragen te beantwoorden. Wilt u een afspraak maken? Doe dit online via onze afspraakplanner of bel ons op 0031-(0)45-5460500. We zien u graag verschijnen in onze showroom.